CORETAN TERBARU NADH

Hitam putih kehidupan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku buat entry ni sebab entry sorang budak mucuk tu. Dia kat hidup macam piano. Hitam putih. Sekali teringat lagu aku koir dulu. Dalam maksud lagu ni. Layan jom.


Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan
Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa
Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban
Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan
Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan



Lirik dia indah sangat. Video cari kat youtube okay? Macam nilah hidup kita. Hanya kita yang bisa menentukan sama ada mahu hitam atau pun putih=)

4 comments:

AdyBudika said...

lagu lak!!!!

syaimz said...

lalalala~

sama tak dengan lagu tu? haha

JIJI YU said...

cer engko yang nyanyi...

diana said...

lagu ni akak nyanyi masa darjah satu..
kat hari penyampaian hadiah..:p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers