CORETAN TERBARU NADH

Ping entry di Facebook

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kalau korang perasan asyik muka aku je ping kat FB. Penuh. Ada 28 group kalau tak silap. Berkat kesabaran 'mengepinglah' aku berjaya tarik orang dari facebook ke blog untuk membaca. Ping penting bagi aku. Ni promosi.

Aku tengok kawan-kawan pun suka online FB. Jadi mereka tahu aku update pun  melalui FB. Jadi senang sikit. Tak payah nak tengok dashboard banyak kali. Tu bagi akulah. Aku ni dashboard tak nampak.

Blogger.com tak boleh bukak. Jadi sesiapa yang aku tak lawat blog dia sebab nilah. Bukan aku unfollow. Cuma aku tak tahu korang update ke tak. Link masing-masing mana nak ingat. Jadi aku merayu pinglah kat FB. 

Biar ramai dapat tengok korang update tak. Serius ramai jugak datang dari FB. Sebab tak semua ada blog kan. Korang tak percaya cubalah. Berkesan. Kalau korang tengok Pakcik Mat Gebu yang bertahun dah berblogging pun masih ping kat FB. Ben Ashaari yang dah popular pun masih ping kat FB.

Jadi promosi sangat penting. Cubalah kawan-kawan. Bantu aku untuk baca entri korang pulak. Ps: Rakan-rakan yang terjah melalui segmen. Maaf tak semua boleh lawat ketika ini. Trafik sesak. Internet menghalang aku. Maafkan aku.

5 comments:

Sunah Mohammad said...

yup, betul...banyak dari FB...

akak pun dashboard da tak nampak da...blogwalking yang kat bloglist dan yang datang komen je..huhuhu...

G3-lina said...

sye pown guna fb utk ping~ ehehe

Along Usop said...

hahah.. along punye list pon dah panjang .. hahahahah.. =p

Eera Shera said...

bagus cara ni kan =)

JIJI YU said...

guen segala mdium yang ade..ehehe..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers