CORETAN TERBARU NADH

Aku yang bersalah

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Okey, aku mengaku salah. Mungkin ikutkan hati menulis satu entry. Aku dah jadikan ia pengajaran. Tak apalah buat pihak pertandingan. Aku tahu korang berpengaruh. Setakat aku sorang yang blame tak ada masalah kot. Yelah aku tak berniat nak blame pun. Tak ada niat nak tulis nama pihak kalian. Aku cuma kecil hati. Adatlah manusia ikut rasa. Aku dah jadikan ia pengajaran. Aku takkan ikut rasa lagi. Puas aku kena maki. Biarlah aku menari di ruang yang terima aku seadanya. Aku mungkin akan sokong pihak kalian. Tapi dari sisi je. Nama aku dah buruk kat sana kan. Malu? Of coz anda mention nama aku. Ya nama aku. Sekarang siapa yang salah? 

Biarlah berpada-pada teguran tu. Kalau aku mention nama blog tapi benda dah lepas. Ada guna ke? Aku tak hadiah segala ni. Aku nak sebutis penghargaan. Tapi akhirnya aku dimaki. Terima kasih daun keladi. Esok-esok makilah lagi. Aku gembira atas makian orang lain. Ya bukan anda yang maki. Tapi entahlah. Aku ni budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan. Bukan nak malukan aku. Lepas tu biarkan orang maki aku. Sedih sangat. Tak tahu nak cakap apa dah. Ya memang aku tak matang. Tulis blog. Luahkan rasa. Tapi itu je aku mampu. 

Buat pihak berkenaan, saya ada taip komen kat ruangan lain. Mempertahankan tapi anda tak perasan. Jadi saya tinggalkan link blog saya. Saya bukan maki. Saya luahkan perasaan. Rasa macam nak maki je saya tulis. Maaflah buat kamu semua terasa hati. Anggaplah saya kanak-kanak riang bermain di persadamu. Saya takkan menggangu ketenteraman hati kalian kelak. Biar saya sendiri di blog sepi ini. Sekian.

 Post by,
Miss Ran 


6 comments:

unknown girlz said...

ermm..tersirat ini entri..

macam mana pun..
sabar byk2 n cheer up ok.. :D

Miss Ran said...

erk takpela


buat pngjaran..hati2 bile mnulis..

tu je...

azzey said...

sabar ye....sume org pun buat kesilapan kan..

p/s: HB for u

Miss Ran said...

erm tula..harap yang sana pon maafkan

Naniey TJ said...

xmati pon klu dia nk maki ko pah... dia ingt dia bgs sgt ke.... cpt m'lth ble kne tegur.... come on la weh... pndi2 bt pnilaian... pndai2 la trime pndgn n luahan ati.... alamak.... prasaan org xpikir ke???? hampeh btl.... better jgn amik thu pe2 lg psl diorg... ignore...ttp cite... bt pe d lyn org yg spt katak bwh tmpurung.....

Miss Ran said...

erk ko bace tak komen anon lps ko komen..biarlah jd sjarah
mungkin aku ade maki..aku tak perasan..biarkn la diorang..bkn pihak tu y maki..para pngomen

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers