CORETAN TERBARU NADH

Kisah Ipah dan Ibu

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Seminggu sudah berlalu. Ibu pergi Manila. Tak salam pun pagi ahad lepas. Sedar-sedar dah terbang ke Manila. Nampak sangat lambat bangun anak dara dia ni.

Esok ibu balik. Ayah bising tanya ibu kata bila balik? Aku pelik. Kenapa tanya aku? Ibu rajin update status FB. Ikutkan hari ni hari akhir di Manila. 

Aku pun mencampakkan post ke wall dia. 

Iffah Afeefah: sampai esok? bila? 

Latifah: pukul 4 ptg.flight dari Manila jam 11 pagi... 

Iffah Afeefah: okey ayah tnye

Latifah: jangka sampai jam 4...jangan lupa ambik ai...

Iffah Afeefah: haha buat2 lupa sekarang haha

Latifah: awak lupa tak apa lagi,jange pula anak nenek sam yang lupa...

Iffah Afeefah: hahaha anak nenek lupa salahkan menantu nenek la tak ingatkan

Latifah: mistilah sebab anak kepada anak nenek Sam yang tak ingatkan tuh...

Iffah Afeefah: ADOIIII

Latifah: adoyai

Iffah Afeefah: ibu ni kan

ps: Nenek Sam nenek belah ayah. Ibu, ibu. Ikut angin dia. Kadang bergurau macam ni. Kadang strict sangat. Tapi syukurlah ada ibu. Orang lain dah tak merasa kan? Al Fatihah untuk semua insan tersayang yang telah pergi dijemput Ilahi=(

6 comments:

JIJI YU said...

pergh222..GA from manila..

~..Lesung Batu..~ said...

wahahahaha~ patot la..iffah ni ikot mak ey..kelakar cam mak jugak..=p

aimie amalina said...

hehehehhe
adoyaiii~
comeinye..ibu dan anak bersore =p

sergeant keroro said...

hee~

p/s : mesra habis, lalala~

Nurul Solehah said...

haha , lawaklah . anyway , like ur story , semua baca tp x drop komen , ni yang first drop komen , hee . ^_^

suhaili sarif said...

comelnya koranngg....
mesra habis..jeles ai.eeheh

anak kepada anak nenek sam
da mandi belum ni :p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers