CORETAN TERBARU NADH

Bahaya cinta alam maya

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku bukan nak menakutkan korang. Tapi aku ada baca metro online. Pasal kasanova dibogelkan oleh keluarga mangsa.

Facebook dijadikan sarang untuk mengumpan perempuan cantik dan berduit. Susah ni. Salah perempuan tu jugak. Siapa suruh tayang gambar. Kan aku dah nasihatkan jangan letak gambar. Entah apa yang orang boleh buat dengan gambar.

Korang jangan fikir ilmu hitam tak ada zaman sekarang. Kalau dia mandrem macam mana? Guna gambar pun jadi okey. Jadi perempuan ni terpedaya di lama sosial tu. Lepas jumpa tabur duit. Dah tu kikis duit perempuan kemudian hotel.

Bila dah jadi nak kata apa dah? Nak potong anu orang tu? Siapa yang rela? Ni bukan kes perkosa. Ni rela. Siapa suruh tertipu? Yang memulakan angkara perempuan. Bukan aku nak kata apa. Kalau perempuan tak tayang gambar lelaki tu takkan nak mengurat. 

Dah tayang gambar kalau boleh dada bagi tersembul. Bila dah menggoda orang makin miang. Nak jumpa konon cinta alam maya. Sekali jumpa pakai seksi lagi. Kalau boleh nak paling cantik. Desperate ke kak? Dah tu goda lelaki tu. Cakap nak manja-manja.

Duit je nampak. Sukalah tu. Rancang nak kahwin ke apa benda. Orang ajak hotel yang kau ikut tu pehal? Geram aku ni. Lemah sangat. Dah pandai buat salahkan lelaki. Benda ni takkan jadi kalau korang tak mula dulu. Geram aku ni.

Memalukan kaum hawa je. Jangan asyik pandang salah orang. Tengok salah sendiri dulu. Lainlah dia bomohkan kau. Sedar-sedar kau bogel. Itu memang bagi lesing kat itu lelaki. Aish manusia manusia. Bila hati bertuhankan nafsu macam nilah jadinya. Sekian.

11 comments:

iz said...

riso jugak takut org bomohkan iz...hahahaha...wanita pon skrg..bahaya wooo..

H.J said...

betul..tak tunjuk gambar tak ngurat la laki tu

nanad said...

huish..menyeramkan..

Acik said...

dunia menuju ke pengakhirannya ... takut!

::blog anak jawer:: said...

mmg emo betul bunyi nye... Tu la..kat fb skrg mcm2 gmbr ad..kalu boleh yg paling menggoda nk tunjuk.. Desperate sgt..u boleh yg paling menggoda nk tunjuk.. Desperate sgt..

cik pulau said...

betol..
mak selalu pesan jgn duk uplod gamba macam2..
tapi....
ada la jugak duk tempek gamba kat blog ni..
err.. perlu berhenti skarang ke eh.
ehmm

Halimatun Sa'adiah said...

jgn tertipu..

FasiHaH SupiaN said...

baca gak pagi tadi.....bermula daripada facebook..hailaaa

missina said...

ermmm betul2 ,,kdg2 pompuan yg cari nahas sendri,,,klu nak jumpa pun jgn pakai seksi2 sgt,,klu bawa teman lg bagus,,bukn semua la cinta maya tu tak menjadi,,,contohnya kwn rapat sy sendri pun berkahwin juga akhirnye slps b'kenalan di alam cyber ni,,,yg pentg pandai jaga diri,,,

nelly said...

nelly baca rasa seram sejukk !

sergeant keroro said...

emosi lagi, hehe.

p/s : baru semalam baca sal ni, kat metro kan? :P

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers