CORETAN TERBARU NADH

Kalau semua dah bagi apa yang tinggal?

Assalamualaikum pembuka entri kali ni.

Nak tanya koranglah kan. Sila beri pendapat peribadi. Aku tetiba terfikirkan sesuatu. Nak tanya, kalau semua korang bagi pakwe korang tengok apa yang tinggal untuk suami? Terkena batang hidung sendiri?

Sama-sama muhasabah diri. Adakah kita tergolong sama? Kalau semua nak tayang, semua nak tunjuk. Apa lagi istimewanya anda di mata sang suami? Macam aurat tu boleh ubah-ubah.

Keluar rumah pakai tudung. Masa 3g atau webcam tudung pun hilang. Kalau keluar rumah duduk jauh-jauh tapi dalam telefon bukan main sayang sana sini. Muah situ muah sini. Macam mana pulak? Aku bukan nak tunjuk baik. Tapi sama-sama kita tengok diri. Adakah kita juga begitu? Aurat bukan fleksibel ye!

Ps: Dia berjiwang di entry lalu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

17 comments:

Yatie Awang said...

kerana itu kita harus pandai jaga diri ek..jadi wanita yang bukan saja cantik diluar..tetapi di dalam juga

reenapple said...

hurm.. betul jugak. Sebab itu bila kapel guna sayang-sayang denagn awek/makwe and then kalau clash. pastu kawin dengan org lain.. terfikir juga.. apa yg suami/isteri akan dapat?? mesti rasa cinta tu mungkin tak sama??

err.. entah.. aku tak tahu apa yg aku mengarut di sini.. =)

Kalamhati said...

betul tu..aurat dan maruah ttp kena jaga wku kt mana pun

.........cP~ said...

What you give you get back, but when you give too many, you lost everything. :)

iz said...

haha...
itula pasal..
bukan apa..
selalunya diorg memang tak pikiaq..
sian kat suami, bila isteri dah pernah dedahkan aurat dekat org lain..

diana said...

jadi hampas je la.hehehe..

Rozuan Ismail said...

dia mesti sweet kan

هانيم إرشاد said...

tak da ape pown tinggal. bercinta kena berpada-2 :)

ijA said...

kita xde bf..ahhaa, pakwe ensem pun xde..yang ada hero-hero ensem 4 orang ..iaitu adik2..kita.

QasehSuci said...

herm..pedasnya teguran...heheh...

Nong Andy said...

apa yang tinggal?

kesalan...

lilypelangi said...

btul tu , pakwe bukan suami . nak tunjuk sana sini T.T

maszull said...

assalamualaikum iffah...wah n3 ni mmg baik buat kengkawan semua harap adalah yg tinggal..:)

Halimatun Sa'adiah said...

ya allah..mintak dijauhkan..

EL MARIACHI said...

apa yang tinggal untuk suami? SISA!!!

Cik Pulau said...

rugi sangat bagi yang da tayang sume tu..taktau nak cakap camne. tp sangat rugi..
peliharalah.. jangan sampai menyesal.
lagi teruk kalau tak menyesal sampai ke sudah..
nauzubillah..

Eza Boom Boom :) said...

sentiasa menjaga batas tu selagi belum halal :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers