CORETAN TERBARU NADH

Lebih baik tegur dari mendiamkan diri

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Sumber: FB 
Ps: Harap dia baca ni.

12 comments:

Gen2Merah said...

yaa, setuju... salingnasihat menasihati sesama..

HalaTuju said...

Betol tu..
kalau da jadi dpan mata
kite kene tegur..
dia nak dengar atau tak
tpulanglah pda dia..
yg pntg kita dah jalankan
tggungjawab kite:)

.........cP~ said...

Tapi, kebanyakan masanya saya pilih option ke-3 je. Tak punya keberanian dan keyakinan.

Eza Boom Boom :) said...

nasihat menasihati di jalan kebenaran :)

Aien Not Alien said...

itulah guna orang sekeliling...menegur / menasihati kala kita tersasar...

Farhan Hanif said...

boleh la praktikkan ayat last tu bila mereka kata macam ni...hehehe

Rozuan Ismail said...

menegur ke arah kebaikan tu baik.jangan buat dek jer. itu kira kita menyokong mereka

Cik Pulau said...

kalau yu nak nasihat ai..
ai terima je..
hehehe

aimie amalina said...

terbaiiikkk! :))
suke2..
jgn pndg serong kat org bile org tego kite..

gud2 :))

Nong Andy said...

Betul... aku setuju 100%. tapi susah nak buat!

" Kau siapa nak tegur aku?"

adakah kita kena jawab begini?

" Aku adalah saudara islam kamu.. sebab itu aku tegur kamu.. "

tapi lepas tu apa?

* mari kita bayangkan... :)

Eera Shera said...

oh betul sangat2 ;)

kiera'sakura said...

kalau akak salah jgn segan silu tegur akak ye... :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers