CORETAN TERBARU NADH

Yang haram tetap haram

Jadi janganlah pandai-pandai ubah hukum Allah. Kalau benar benda tu haram takkan jadi halal. Kecualilah darurat.

Macam kisah babi islam. Babi haram. Tapi dididik dengan cara islam. Dibelai. Dijaga. Diberikan makanan berkhasiat. Adakah babi tu halal? Adakah babi tu digelar babi islam?

Samalah macam couple pun. Yang haram tetap haram. Couple islamik? Cara islam bukan couple berdua-duaan. Boleh bercinta tapi secara islam. Jumpa dengan mak ayah sekali. Yang pasti couple bukan bermakna bercinta. Bercinta bukan couple semata.

Ingat, yang haram tetap haram.

Ps: Dia tahu ni.
Published with Blogger-droid v1.7.4

18 comments:

aimie amalina said...

teringat kata ustaz azhar idrus
bercinta tak salah,
yang salah itu berkapel

heee
maseh kak ngah, ingatkan opah :))

Gua said...

betul. sekarang ni ramai sangat cuba nak mengelirukan orang. kecoh pulak kes pakai tudung tak wajib, tapi tutup aurat yang wajib. what that suppose to mean then?

Eza Boom Boom :) said...

yup! jumpa ibu ayah perkara paling utama sebelum bercinta. couple bukan tiket nak dating-dating.

Rozuan Ismail said...

hoho.betol. niat tak menghalalkan cara

cik Kartun said...

yewp2! stuju sgt..
adeyh.. blom jumpe psgn yg brani jmpe kdua ibu bapa ku huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haram tetap haram.jika tau landasan yg betul tak jd masalah besar.cr jln menuju ke arah halal

H.J said...

susahnya aku nak bercinta kalo macam tu...hehe

Lelaki Ini said...

betul2
kalau dah haram jgn nak mendai cakap halal

Ain Dzaya said...

sebenarnya bercinta tal salah tapi ada caranya ikut syariat islam..

tapi bukan kapel brmaksud mereka yg pernah melakukan prhubungan :)

contoh yg terbaik yg themissdena tunjuk dalam u-tube..so sweet and more barakah <3

diana said...

sokong..
haram tetaP HARAM..:)

Zakaria's daughter said...

kawen lah dlu... pastu kite kpel.
keh3.

HalaTuju said...

Hemm betol ckap tuan umah..setuju..
haram tetap haram..jangan main-main
dengan hukum Allah..

Nong Andy said...

er.. yang haram tu kan.. selalunya amat mengoda! dan org selalu ketagih nak buat.. macam pegang pupy yg comel..
" ah.. pegang je! nanti samaklah!"

kononnya...

"Ah.. buat je.. nanti taubatlah!"

tetiba esok tuhan ambil nyawa kita. Ha.. sempat taubat tak?

* aish! panjang lagi!

deno said...

betul... sekarang deno tengok couple sesuka hati je berpeluk berpegangan.. takde agama ke apa... ish3

r-5 said...

wah tegas benar kiasan tu, btw nice! yang haram tetap hak, batil tetap juga hak, yang halal itu lagi hak! :)

Cik_Shiqah said...

betul2.
dan antara halal dan haram itu adlh syubhah. dan perkara syubhah harus dijauhi. huhu~

kiera'sakura said...

betul!!!

Faaein Talip Roy said...

true!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers