CORETAN TERBARU NADH

Tak semestinya yang biasa itu betul

Pernah tak korang dengar pepatah ni. Selalu orang guna masa nak nasihatkan orang. Misalnya A nak nasihatkan kawan dia supaya belajar rajin-rajin.

Situasi:
A: Kau kena study weh. Jangan lalai.
B: Ala aku dah biasa study macam ni.
A: Tak semestinya yang biasa tu betul dan jadikan yang betul tu satu kebiasaan.

Aku bagi korang fikir sendiri pepatah ni. Okey?
Ps: Nasihat untuk dia.
Published with Blogger-droid v1.7.4

16 comments:

JIJI YU said...

alah biasa tegal biasa

QasehSuci said...

study last minute ker???

cik Kartun said...

jgn dh trhantuk.. baru nak tergandah.
errkk..betul ke pepatah yg nie?? hihihi

KaK LimAh Si SupiR said...

cube bwat sesuatu dgn care yg btol..nt lame2 akan tebiase

kiera'sakura said...

sama mcm mereka yg dah terbiasa dengan kejahilan sblm dtangnya islam dlu....

mas saari said...

kita memang suka ikut kebiasaan tapi tak pernah fikir ia betul atau tidak!

Anonymous said...

sediA kN payuNG sbelUM hujaN xD

EZAD AMIR said...

Pndai ko simpul ayat ni ipah...
^_^
tfikir sejenak...

Eza Boom Boom :) said...

lain orang lain caranya :)

Cik Pulau said...

setuju..
tak semestinya orang kapel biasa pegang2 tangan tu diorang buat benda betul...

yer dak?

Adylia Qarissa said...

ikut selera masing2..kadang2 takot nak nasihat orang sebab diri pon tak cukup bagus hihiiiii

msredcheesecake said...

Kalau kebiasaan tu tak betul dan susahkan org, tukarlah kan..... Kalau kebiasaan tu disahkan betul, baru bole cont....

teha said...

aku xtahu nk teka ape.. hahaha !

reenapple said...

kadang-kadang bila dah jadi kebiasaan sukar diubah... tapi tak semestinya betul.. =)

Juliet_iRa~" said...

diri sendiri kn ada keinginan nak study tu then br leh study..kan..;p

pss : br 1st time akk jmpa blogger..iffah xkira la sbb ms kat ipg akk xtau iffah blogger..ngeee

Nong Andy said...

dah jadi habit.. susah nak buang. tapi bukannya tak boleh buang :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers