CORETAN TERBARU NADH

Selamat bertunang

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Memang mengejutkan. Tiba-tiba ada rombongan lelaki datang. Berdulang hantaran segala. Kami sekeluarga masih terkaku. Berapa kereta datang? Apa? Lima? Ibu dah pening. Ayah riuh sekampung.

Oh bukan. Dua kereta je. Tapi memang bawak cincin. Ni risik ke tunang? Kira tunang? Apakah? Akhirnya dipanggil jua keluar. Ayu bertudung. Mak mertua ops bakal menyarungkan cincin. Lampu kamera menyilaukan mata.

Selamat sudah menjadi tunangan orang. Berapa tahun ikat? Setahun je. Ah masih muda. Kenapa nak awal sangat? Apa? Family lelaki memang semua kahwin awal. Maknya pun. Ni bukan kes tangkap basah nak paling awal di dunia.

Oh adikku sudah menjadi tunangan orang. Kakak? Biar jodoh datang saat itu aku menyambutnya. Tak perlu kejar kapal terbang jika kapal layar ada. Tak mengharap cepat kerna jika tertulis jodohku pasti akan ada. Insyaallah=)

Buat adeq, matangkan diri. Jangan asyik merajuk. Nak kahwin bukan sehari dua. Selama-lamanya. Jangan sebab ikutkan rasa jiwa muda. Pelajaran entah ke mana. Matangkan pemikiran seusia dirimu. Selamat bertunang Adikku.


Post by,
Miss Ran 

6 comments:

Lin said...

wahh .. syok betol .. orang tros dtg .. bf dy ke tu?

Miss Ran said...

Dtg niat nak makan2..pastu nk bagi adiah cincin
tup2 kitorang istihar ia tunang

MiMi PeONy said...

wah, best je dgr org dh tunang...lpas ni dirikan masjid... sronok je....suprise!!! hehe
;)

Tasha said...

selamat bertunang adik miss ran~ nasihat yang baik dari seorang kakak.

deeya said...

semoga berkekalan ke akhir hayat ! :)

Miss Ran said...

@mimi bkn stakat sronok je..tggungjwb 2

@tasha akak y sedih haha

@deeya harap begitulah

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers