CORETAN TERBARU NADH

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM

Santai Bersama BEN ASHAARI
Klik sini
Apa dan kenapa?
Sebab ada sesuatu yang berbeza dalam blog dia membuatkan aku rasa dia patut popular. Mungkin kerana dia adalah orang belakang tabir media prima. Mungkin juga dia adalah lelaki kedua yang pandai masak. Selain sifu ni. Sebab dia berani mencuba dan menonjolkan kepandaian dia memasak. 

Blog dia ada apa yang aku nak. Aku nak bingkisan dakwah supaya aku selalu ingat akan Allah. Aku bukan baik sangat. Jadi dia membuatkan aku kagum. Dia adalah idola wanita aku. Eceh kembang semangkuk si sakura ni. Dia suka bantu blogger newbie macam aku!

Dia adalah blog pertama yang aku minat sejak aku buat blog. Blog dia banyak cerita travel ke luar negara membuatkan aku jua rasa apa yang dia rasa ketika itu. Bahasa mudah difahami tak menggambarkan dia adalah doctor to be.

Cikgu yang sempoi. Tiap entry dia bisa membuatkan aku tergelak. Ada saja entry yang membuatkan aku rasa dia ni cikgu yang hebat. Walaupun agak sengal, siapa sangka cikgu sekarang bukan lagi skema.

Dia ni memang suka sound direct. Siapa tak tahan jangan datang. Dia membuatkan aku sedar betapa banyak dosa yang aku telah lakukan. Terutama bab pemakaian dan aurat. Serius aku salute sebab dia boleh tetapkan pendirian dia untuk berubah. Wa caya sama lu woot2.

Pada pandangan aku, blog popular bukan kerana rupa paras orang yang menulis blog. Tetapi isi yang digarapkan dalam setiap entry mampu menyentuh sanubari ni. Kalau popular saja tak guna. Kita kena rajin ping di FB supaya orang yang lain akan sedar wujudnya blog kita. Makin hari makin ramai akan berminat dengan blog kita. Kemudian akan menyebarkan kepada orang lain. Tak mustahil blog boleh popular.

Penting sangat. Sebab popular kita dapat pembaca. Ada ke orang nak baca blog kita? Dengar nama blog pun tak pernah. Bila nama blog kita berjaya meniti di bibir penggemar blog, secara automatiknya blog kita akan bertambah pembaca. Aku kata pembaca bukan follower. Follow tak semestinya pembaca.
Post by,
Miss Ran 










18 comments:

AdyBudika said...

errr...nice..suke wajah baru..sejuk jer..tak tumpah2..eh ada dalam list ady gak

http://www.adybudika.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

Sunah Mohammad said...

:)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

salam..haii..terjah dr segmen BA..

zuk zuhaiza said...

saya pun rasa woot2..patut popular..mari kita popularkannye..
hehe

betul,blog polpular sebab ramai pembaca bukan follower.sekiranya ramai yg membaca tanpa ada blog,memang blog tu popular lah..


salam kenal..=)

zuk zuhaiza said...

saya pun rasa woot2..patut popular..mari kita popularkannye..
hehe

betul,blog polpular sebab ramai pembaca bukan follower.sekiranya ramai yg membaca tanpa ada blog,memang blog tu popular lah..


salam kenal..=)

zuk zuhaiza said...

saya pun rasa woot2..patut popular..mari kita popularkannye..
hehe

betul,blog polpular sebab ramai pembaca bukan follower.sekiranya ramai yg membaca tanpa ada blog,memang blog tu popular lah..


salam kenal..=)

Fyqa said...

sat g nk p terjah belog diorang pulak.

:D


meh tgk sini

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/04/assalamualaikum.html

solo molo said...

blog-blog fofuler...
blog solomolo mana ???
huwaa....

fizalinolie said...

Singgah Sini Jugak... Jom tengok sapa patut popular DI SINI Hehehe.

Pembawa_Wacana said...

Sumer tu memang dah femes daaa...:)

pRiNCe said...

betul2...bukan senang nak jadi popular kan...:)

saya doakan sume blog yg di listkan tu cepat popular...huhu

Tok Esah said...

yeah!!! terbaik semua..

blog yg best!!

cik Dil said...

melwat belog2 fofularr kjp..hehhe ^.^
bila la blog Dil nak fofular..hehe

Syafiq Rosli said...

yep..content kena kukuh kan..

cik pulau said...

cik pulau pun rasa blog Miss Ran patut popular..

cik fza said...

dr blog abg ben.
berblog bukan kerana rupa ;)

c-tea said...

sama singgah dari segmen abg ben...mesti semua mereka yang tersenarai terbaik kan??jom lawat blog ct pulak..ct pun join

blog patut popular

gaung said...

salam kenal dari kami.kamu orang pertama yg kami terjah dari blog ben ashaari...keep writing..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers