CORETAN TERBARU NADH

BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA !

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Santai Bersama BEN ASHAARI
jom klik ini
Erk tapi aku suka. Macam mana ni? Anon? Siapa tak kenal angkat tangan? Erk terbawa-bawa watak cikgu=P.

Bukan semua anon jahat. Serius aku publish kalau anon komen. Tak kisahlah nak komen apa. Kadang-kadang kita kena pandang pandangan dia jugak. Memanglah ayat kasar sikit. Tapi, ada hikmahnya ada yang kritik, komen serta kondem. Atleast kita nampak salah silap kita. 

Kalau kena maki tahan jela. Pengalaman? Ada seorang hamba Allah ni dia tinggalkan komen. Ala pasal aku kecewa masuk pertandingan tapi dibatalkan gara-gara meragui FB dan blog adalah hak milik aku. Tapi tak pelah. Tak ada rezeki. Tapi ayat dia membuatkan aku down. Aku rasa dia dah cukup matang. Lebih berusia dari aku mungkin. Patut gunakan pendekat berbeza. Kalau orang emo takkan nak emo sekali. 

Itulah seorang anon yang aku tak suka. Bukan benci. Lain tu. Nasihat orang tua ikut, nasihat orang muda dengar. Aku cuma nak diorang komen pakai akal bukan emosi. Emosi melampau boleh mengakibatkan self esteem orang yang dikomen akan merudum. Belajar psikologi balik okey?

Jom komen!
 Post by,
Miss Ran 

12 comments:

solo molo said...

memang tak suke...
geram jer...
grrr....


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

nadiemsharmz said...

singah dari BA punye sgmen....katakan TIDAK pade makcik pkcik enon yg lazer!!!..oyeah!!!

nadiemsharmz said...

singah dari BA punye sgmen....katakan TIDAK pade makcik pkcik enon yg lazer!!!..oyeah!!!

Dea said...

hi cik ran..:).. adik conan nyer mana?.. hehe

aNis sHazLiN said...

panas je isu anon2 rini...huhuhu

intai2 follow cni...^^

(: gebangkembang :) said...

tak sempat nak join segmen ni . so kita bace je entry orang ^^

anitadiana said...

salam singgah...ada betul gak u ckp..nice blog...

... said...

as salam..
ziarah dari blog encik ben~
hmm..anon..ada pro dan con..
memang sarkastik..
tapi yang penting, jangan ada prejudis. mana teguran yang baik dan membina, kita ambil sebagai pengajaran ;)


SAbau je laa~

http://fadzli-rt.blogspot.com

Lulu caldina said...

Biasanya, kalau komen yang membina, lulu publish jer...Maknanya dia jujur..Tapi memang benci jugalah,kan yang suka menjatuhkan org tapi tak berani nak letak nama sendiri...huh

Hanieqha said...

anon ni just penakut nk reveal diri meraka kt public untuk menyuarakan pendapat diorg yang agak bisa. kalu x bisa mesti die letak name die je kan..

Camera zaman Tok Kadok. Siapa berani try?!!
30 hari mencari penyakit!!

Zukifli Amir said...

hai sya baru follow blog ni. dapat dr blog abg ben. suke respond anda terhadap issue ni.hehe :)


http://ohsukamenyibuk.blogspot.com/

pRiNCe said...

NAMPKNYE RAMAI ORANG X SUKE CIK ANON RUPENYE...HUHU...

...cantik blog nie..:)suke...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers