CORETAN TERBARU NADH

Batik kelantan memang da bomb

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Tajuk je da tahu apa aku nak share kat korang. Sebenarnya masa aku pergi kelantan hari tu sempat singgah kilang batik. Ibu suka tempah batik kat situ. Diorang buat sekali banyak. Trend sekarang tudung bawal bercorak batik. Tudung tu ada lukisan batik kat atasnya. Mahal weh.

Tak mampu beli. Sehelai RM60 - RM80. Depends jenis bawal. Serius cantik. Kreatif orang kelantan ni ye. Haha tumpang bangga sikit. Aku nak share gambar batik yang sedang di proses. Memula CORAK. Kalau guna canting memang banyak guna lilin. Lepas tu WARNAkan. Lepas tu corak lagi. Warnakan biar habis. Then baru celup. Masak. Keringkan. 

Entah aku pun tak tahu. Tapi memang banyak benda kena buat. Susah sebenarnya. Tapi memang hasil cantik gila. Harga pun mahal gila. Paling murah seratus lebih. Kain memang keras. Tak lembut sangatlah. Yang standard harga RM 400 ke atas. Tu memang mantop.

Mahal gila kan? Tapi batik macam ni kegilaan ramai. Khususnya wanita bekerjaya. Oleh itu kumpul duit banyak-banyak untuk belinya. Nak harap ibu beli? Hah kirim salam jela. Tolong gosok bolehlah. Tolong pakai? Tak sama saiz pulak=P
Tukang pegang je. Cantik coraknya.

1 comment:

aiman said...

nak cari baju batik jugak nih..:)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers