CORETAN TERBARU NADH

Dari Dapur Seri Iman 38

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Agak seksi kan?
Haha tengok puding aku? Agak manis. Wakaka menu petang patutnya tapi dihidang sebelum solat maghrib. Kira macam mana eh? Teruskan dengan resepinyalah ye kawan-kawan.

Bahan:
1 biji mangga masak besar punya. Separuh kisar separuh dadu
Setengah tin susu
Satu paket serbuk agar-agar jenama BITES
Air 1 liter
Gula 125gram
Pewarna kuning kalau nak pekat warna pudingnya

Cara:
Masak semua sekali. Tunggu mendidih. Letak mangga dadu kemudian sekali.

Kuah kastard  pulak aku tetiba buat. Tengok cam togel je. Lagipun warna puding pucat. Resepinya sangat mudah.

Bahan:
Susu setengah cawan
2 sudu kecil tepung kastard dikacau dengan sedikit air.
2 sudu besar gula
Pewarna kuning

Cara:
Masak semua sekali.
Jangan lupa kacau nanti berketul.
Kalau tak pekat tambah lagi tepung kastard.

Maka inilah puding mangga hari ibu. Ibu aku bising sebab anak-anak menyepi dalam bilik. Jadi aku senyapkan dia dengan memberi makan puding manis ni. Erk aku lupa. Tadi tambah gula last minutes tu manis lebih tu.

1 comment:

JIJI YU said...

muehhe.kalo nak wat puding roti camne lak..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers