CORETAN TERBARU NADH

Cita-Cita Si Anak Kecil

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
KLIK GAMBAR
Bila cerita pasal cita-cita mesti nak tergelak. Sebab apa? Majoriti ada cita-cita sama. Yang popular cikgu, doktor dan polis.

Dulu aku suka nak jadi polis, cikgu dengan pensyarah. Masa tu ibu aku jadi pensyarah. Selalu tak ada kat rumah. Pergi merata negara. Jadi aku suka. Boleh ikut main air kat kolam hotel. Tapi sampai sekarang tak reti berenang.

Kelakar bila kenangkan. Bila aku mengajar budak prasekolah. Mereka ada tema setiap minggu. Bila minggu pekerjaan. Cikgu tanya bila besar nak jadi apa.

Jawapan mereka masih lebih kurang. Tambah satu je. Jadi askar. Macam-macam=P

5 comments:

muz said...

wow best oh jadi pensyarah tu, dapat jalan2 ne... :)

JIJI YU said...

waaah orang kenamaan le ko ni kan..

sergeant keroro said...

peewwwwiiiitttt. orang kenamaan XD

p/s : takde nak jadi saintis? alien ke? :p

genkc0rner said...

Wah,..hehehe..best nye ajr budk pra sekolah..tp kena thn ngan perangai mereka.. ^_^



JOM JOIN SEGMEN GENK DAN CP
JOM TAMBAH KENALAN MISSCHA
SENARAI PESERTA GENK,CP!!KENALI AKU

Cik Bell said...

budak pra sekolah? mesti kiut n nakal.

soalan samakan slalu cikgu bagi..nak jadi apa..askar tu yg bersemangat betOl!!^^

btw,.salam perkenalan n follow u ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers