CORETAN TERBARU NADH

Positifkan diri anda

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kalau orang unfollow:
Mungkin dia dah padam blog dia=) Petik dari komen cik Sunah

Kalau orang kutuk:
Anggap je dia cemburu melihat kejayaan kita.

Kalau orang kritik:
Take it. Jangan simpan dendam dalam hati. Belajar menerima kritikan bukan kutukan.

Kalau orang tak datang blog kita:
Beritahu pada diri yang kita belum cukup hebat, sebab tu tak dapat menarik minat orang baca.

Kalau orang tak komen:
Mungkin dia lebih suka jadi silent reader. Kita pun kadang-kadang tak komen kan?

Kalau orang meluat tengok asyik kita update:
Cakap je dengan dia. Sila unfollow. Kalau rasa nak baca blog, sila google search.

Kalau orang popular tak layan kita:
Cakap je pada diri sendiri yang kita semua manusia. Tak ada beza popular ke tak. Yang penting niat.

Kalau ada yang tanya blog ni blog sampah ke?:
Jawab kat dia, walaupun sampah banyak ilmu dalam sampah tu. Macam kitar semula. Walaupun orang buang tin-tin, tapi kenapa ada orangs anggup geledah sampah tu balik? Fikirkan sejenak.

Kesimpulan, bila rasa putus asa cepat-cepat positifkan diri kita. Jangan biarkan orang memandang kita sebagai insan lemah.

 Post by,
Miss Ran 

2 comments:

Bella Bell said...

membaca smbil tersenyum..

tQ sebab buat saya berfikiran positif..

setuju dgn entry ni ^____^v

Sunah Mohammad said...

yesssssssssss!!! that's it! i like!!!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers