CORETAN TERBARU NADH

Anwar Hadi menang tapi Ben Ashaari menang jugak

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Sibuk pasal digi wowww. Ni aku nak post jugak. Sebab dua-dua ni aku minat dan mengikuti. Kalau Anwar Hadi sebab video-videonya. Kalau Ben Ashaari sebab blognya.

Kadang orang mencemuh kata macam-macam. Mesti ada yang tengah mengata Bro Ben sebab tak menang. Tapi dia tercalon. Korang ada? PCM pun sama. Mujur PCM tak datang kalau tak dia bawak senduk semalam.

Erm kadang orang mengata macam-macam pasal Bro Ben. Ada pulak jeles. Kalau Bro Ben tak popular takkan dia tercalon kat top blogger tu. Jadi aku rasa walaupun tak menang award. Bro Ben menang sesuatu yang tak ada bandingannya.

Apa? Supporters! Ramai follow je tapi tak sokong. Orang undi bro sebab menyokong. Senang dengan blog dia. Sentiasa menantikan segmen mencabar dari bro. Bukan senang nak tackle hati pembaca. Dan bro Ben telah berjaya. Korang ada?

Jadi jangan sibuk mengata orang. Bro Ben dah berjaya. Korang? Masih memaki hamun. Masih cari publisiti murahan. Masih sibuk mencari salah orang. Sampai bila? Orang maju ke depan kau menimbun dosa terbeban.

Apapun tahniah Anwar sebab menang 3 anugerah sekaligus. Memang membanggakan. Kita sama profession. Hope dia menggunakan bakat dan penghargaan yang ada ke jalan yang betul. Naikkan nama melayu ke mata dunia! Jangan jadi melayu yang sibuk menjatuhkan bangsa sendiri.

Buat Bro, tak payah nak kecewa sebab bro dah berjaya menawan hati beribu-ribu orang untuk menyokong bro. Tu memang susah untuk dilakukan. Walau blog tu trafik tinggi tak bermakna dia ada penyokong seperti bro.

PS: Adalah tu kata aku jadi kaki ampu. PEDULI!

8 comments:

cik pulau said...

abg ben tetap menang di hati pengikutnya...
^^,

papepun.. anwar hadi memang gempak..lalala~

Eera Shera said...

bro ben ttp di hati...

hehe...

mereka2 yg dengki ngn bro ben tu tak ke mana pun...

Adem and Cats said...

rezeki masing2 ..insyallah tahun dpn encik Ben lak kan??

ademncats

Meck said...

semua hebat..adat bertanding hehe

officially19 said...

ina baru terfikir nak buat entri yang lebih kurang macam ni tadi.hehe.pelik betul la manusia macam tu.kutuk-kutuk orang tapi diorang tak dapat apa-apa pun kan.kelakarlah.macam tak matang je main kutuk-kutuk macam tu.kat twitter tadi berlambak kutuk BA.ish3.manusia..

FasiHaH SupiaN said...

tak menang award bro ben ni, tp dia dah menang supporters, hati pengikut2 blognya...

Sunah Sakura said...

i sokong u..

JIJI YU said...

ade gua kesah..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers