CORETAN TERBARU NADH

Cinta bukan seperti gajet

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kenapa aku terasa nak up cerita cinta. Bukan apa. Aku baca status member sekolah aku. Blackberry rosak. Minta BF belikan baru.

Takkan kita nak samakan cinta kita dengan gajet. Dengan segala benda canggih yang akan silih berganti musimnya. Cinta ni ada musim ke? Kejap kau suka dia. Kejap kau tak suka dia pulak. Jadi apa sebenarnya cinta bagi kamu.

Cinta yang umpama gajet janganlah. Kang kejap je minat kat perempuan lain. Kejap je perasaan tu singgah. Kalau betul cinta korang cinta kekal ke alam lain. Korang tak nak ke? Ke memang nak tunjukkan cinta kita memang jenis touch and go.

Tu baru sikit. Malas nak kupas isu lebih. Bukan aku tak suka orang yang suka gajet. Cuma aku harap cinta kamu. Sedih okey kalau korang salah guna cinta yang diberikan. So hargai cinta yang datang dan istikharah. Umur bukan penghalang. Duit bukan membeban kita. Jadi elakkan sikap  yang tak best!
Ps: Hujan tak dapat main kat luar dengan bebudak prasekolah. Hurm!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

6 comments:

FasiHaH SupiaN said...

hmm betul tu....
kalau nak gajet2 ni dah gaya kaki materialistik je..

muz said...

ntahlah cinta manusia sekarang semakin hari semakin pelik....hmmm

Segmen : Gadget Kesayanganku

JIJI YU said...

ceyt..besi tol le..

Syahir Ramli said...

cinta antre mnusia mcm tulah...touch n go..klo yg ade jodoh tu untonglaa...klo x, hurm melepas la..

.........cP~ said...

macam-macam jenis. orang bukan nak cinta, semua nak rasa disayangi je. nak ada tempat bergantung. sedangkan cinta perlu tanggungjawab.

Sunah Sakura said...

cinta itu cinta... cinta bukan gadget!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers