CORETAN TERBARU NADH

Kami berbicara tentang hal yang sama iaitu nikah

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Oh tajuk nak panjang berjela. Disebabkan Sunah bercerita pasal nikah. Aku baca entry tu seakan aku yang tulis. Sebijik sama isi hati dan pandangan kitorang. Kenapa ye? Jadi aku nak gali entry nikah, kahwin aku dedulu.

Ni entry nikah Sunah. Baca yang ni dulu.

Senarai entry pasal kahwin, kahwin awal, nikah, nikah khitbah, kahwin sebab dakwah. Banyak lagi.

Surat kahwin untuk mak sebab dia nak kahwin awal.
Kahwin awal masa aku tengah hot ni.
Kahwin sebab dakwah ni hangat lagi ni. 
Nikah khitbah masa aku baru tahu pasal konsep nikah gantung ni.
Aku bukan tak nak kahwin ni pasal aku menyatakan sebab aku tak nak kahwin.
Latest entry nikah.

Jadi mungkin isi lebih kurang sama. Tapi tak salahkan kongsi ilmu dan pendapat. Bila lagi nak belajar berkongsi?

Aku rasa aku punya blog penuh kisah kahwin. Normal la kan? Kalau dah tak ada nafsu nak kahwin tu yang payah tu. Lagi-lagi orang bekerjaya dan pendidikan tinggi. Takut orang nak pinang weh!

7 comments:

HASNORWANI ... said...

nikah tu yg allah suka dr merambu tak tentu hala..baik nikah...hehehe

H.J said...

orang pinang terima jer..habis citer..hak3

Atiqah Sa'ahiry said...

isu hot..

saiazuan said...

huhu klu tak ada nafsu kawin, tak normal tu.. huhu :D

dah tengok awek aku pontianak?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/movie-review-tolong-awek-aku-puntianak.html

Sis-Lin said...

ermmm Kahwin itu nikmat bila dh rasainya..he he he

Zaman skrg ni ramai yg kawin lambat je dh kena gelar andartu..ptutnya fikir la 'jodoh belum sampai' kan kannnn...

Diana @ bilakukatacinta said...

kahwen tuh jatuh pd empat keadaan...wajib,subat,makruh dan haram... kalau dah memang kite dah wajib+sunat tu...alhamdulillah lah..tp bila situasi kite jatuh pd makruh dan haram tuh..bek pk berpuloh2 kali..takut menaya anak org pulak

Sunah Sakura said...

best gak cakap sal kawen ni kan?

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers