CORETAN TERBARU NADH

Review Gadis Pantai Timur

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ni task Ustad Jiji bagi. Aku menurut perintah demi Ipad. Kan jiji kan? Haha 

Bukak blog dia cepat. Laju okeh. Bermakna blog ringan. Tuannya aku belum skodeng. Kalau dapat blog lelaki kan best? Wahaha gatal.

Komen aku kepada gadis ini. Ui bunyi macam serius je. Jangan marah eh. Ni teguran bagi meningkatkan semangat nak berblogging. 

1. Font entry. 
Entry benda yang orang akan baca dulu bila masuk blog. Dah tu bodynya. Tapi bila baca font pelik menyebabkan orang susah nak baca. Lagi-lagi yang rabun macam aku. Kalau pendek tak apa. Kalau panjang? Mahu berpinau. Tak percaya? Tengok blog otai-otai blogger.

2. Header yang terlalu besar.
Nak-nak dah pakai netbook. Penuh skrin. Kalau boleh kecilkan sikit. Bagi sedang-sedang je. Orang bukak nampak header je. Kena scroll baru nampak entry dek. Kalau yang jenis tak sabar laju tekan pangkah.

3. Blinking cursor.
Dulu aku pernah buat. Tapi sekarang tak nak. Sebab orang nak bukak blog sebab nak membaca. Bila kita nak membaca kenalah kosentrasi. Bila ada blink-blink mengganggu mata nak membaca entry anda.

4. Font kat widget. 
Nipun sama. Susah baca. Nak tengok about me pun ambil masa nak memahamkan font tu.

5. Kotak komen.
Ni penting. Kalau nak mesra pengguna buat popup box. Jadi orang senang nak loading. Nak-nak yang pakai berukbeng je. Lagi satu buang verification tu. Agak menyusahkan. Kalau nak buat tak tahu boleh tengok kat google. Cari je tutorial pasal tu.

Okey setakat ni je komen. Kalau tak nak terima tak apa. Tapi ikut pandangan aku macam nilah. Kang ada yang serang aku. Selamat berblogging ye=)
KLIK SINI untuk terjah dia. Ustad jiji maaf. Aku lupa haha=P

5 comments:

NNisa said...

nak mintak dikomen juga boleh?
heeeee. :)
*new follower at blog.
nice entries. :)

JIJI YU said...

tarok le link die ke..kasi hint nak pergi blog die camne..

Jer ... said...

nice entry . tol tu , jangan susahkan pembaca :)

suhailaselaginella said...

nice entry:-D

sergeant keroro said...

hehe, tak sempat :P

p/s : sori ostad, miss ran dah jadi wakil XD

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers