CORETAN TERBARU NADH

Lukisan potret

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kalau korang nak tahu benda paling romantik dan bermakna yang aku pernah dapat ialah potret gambar aku. Wah sila jeles. Tapi hubungan kami setakat tu jelah. TTM yang tak mesra manalah. Tak apalah. Kenangan mendewasakan kita.

Yang uniknya dia lukis sendiri okey. Pandai melukis. Pandai menyanyi. Suara memang tiptop. Aku ada pernah suruh menyanyi kat pentas downtown dua tahun lalu kot. Lupa dah. Dia tak nak. Malu. Kami keluar berlima. Kawan aku ajak karaoke. Tapi yang nyanyinya tiga orang je.

Si dia pun menyanyilah. Serius meremang. Siapa tak terpegun. Tak pernah aku dengar dia nyanyi. Tulah first time. Semua dah terkejut dengan kemerduan. Sekali kawan aku yang single berduet dengan dia. Aku? Sorry. Malu okey. Suara sumbang.

Tak jeles pun tengok orang menyanyi. Aku suka mendengar je. Tapi apa yang lepas biarlah jadi kenangan. Ye tak? Aku pun masih simpan lagi hadiah bermakna tu. Aku tak kisahlah korang nak kata ex korang atau pakwe korang bagi Ipad ke, kereta BMW sebijik ke, bagi bunga sejambak ke. Yang penting lukisan potret tu adalah hadiah paling berharga aku dapat.

ps; Ni bukan sesi mengenang kisah lalu ya. Apa yang lepas biarlah terkubur. Eceh! Apa hadiah yang korang pernah dapat dari ex, pakwe atau teman tapi mesra korang? Cuba kongsi sikit.

8 comments:

Atiqah Sa'ahiry said...

daapt bear bentuk panda..yg comel dari kawan baik..pakwe ..bf xde lah...sebab memang xde pakwe or bf..

aimie amalina said...

waaa~ peh..sweet kot..x sume org bole melukis ~=)

emm...pnh dpt ape ek?oo..bukn hadiah la tap memori, seorg kwn yg skrg mungkin la ke arah lebih dr kawn~ hee..x pnh jumpe selama 11 tahun, n finally ye dtg kat LCCT nak anta owg g korea~ walau dpt jumpe around 30mint, tapi, wallah, x de sape yg sggop dtg sebegitu jauh semata2 nk anta jek~ heee =)

aimie amalina said...

hee..nk menyibuk lagi~ kahkah~ oo..cecame, ^__^
sebb suke bace ari2...so..ken boh kat bloglist la..hiii =)

JIJI YU said...

jam g shock..6 tahun aku pakai baghu le rosak

mas saari said...

masa bercinta dulu, jarang dpt hadiah...tapi bila dah kawin selalu lah jugak! hehehehe

sergeant keroro said...

tak pernah dapat hadiah, haha XD

p/s : tunjuk ler gambar potret tu :P

Sunah Sakura said...

ermmm..sape ek pakwe i dulu? pernah ade ke? ntah...hahahahha

Halimatun Sa'adiah said...

baru buang bju yg pnah dibelikan oleh beliau..da buruk sgt,da 4 tahun kot pkai bju tu...
gambar passport beliau je yg masih tersimpan dlm dompet...xsmpai ati nk buang..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers