CORETAN TERBARU NADH

Marathon novel

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Seperti yang korang tahu aku memang penggemar novel. Novel punya kak. Haha tak adalah. Kadang sawan beli tapi tak best. Agak kecewa. Lagi-lagi novel online yang diterbitkan. Aku tak tahu kenapa. Cara penulisan dan penceritaan mereka masih amatur.

Aku tahu tak layak kritik. Tapi aku kan pembaca. Aku jugak menulis. Tapi untuk suka-suka. Tak ada niat nak terbitkan. Tak ada pulak orang ajak aku terbitkan novel. Haha berangan. Tak layak lagi. Aku tahu. Jadi pembaca yang tegar pun cukuplah.

Keroro kata kalau tak ada internet macam mana? Aku jawab sawan. Tapi hari ni online pun kejap-kejap je. Sebabnya novel. Tak sawan blog sebab ada novel. Kalau tak sawan balik. Novel dah turun carta hati. Carta yang pertama blog, kedua novel, tiga filem atau drama.

Yang lain biarlah rahsia. Tapi novel Hlovate baru belum habis baca lagi. Aku hadiahkan kat adik aku. Birthday konon. Malas aku baca. Tak suka kot. Aku lebih suka cerita kekeluargaan, percintaan dan kecindan. Serius sangat novel Hlovate tu.

Kepala aku nak santai. Bukan nak berfikir. Otak mudah kata orang=P. Korang ada hobi yang best tak selain membaca novel macam aku? Yalah, kalau ada baguslah. Hobi bagus. Isi masa lapang. Tak adalah pergi merempit sana sini kan?

10 comments:

JIJI YU said...

hamboi..dah berapa kali khatam quran ni..

sergeant keroro said...

baca cerpen miss ran, bagus tak?? hehe XD

p/s : suka cerita jiwang :P

FasiHaH SupiaN said...

hahaha jiji....


saya suka main games. fuhh budak nakal ler katekan =.=''

mas saari said...

bagusnya iffah ni..
mesti dah macam2 novel iffah baca!

Razil Tahir said...

suke comment JIJI YU...

saye xbace novel.. kalau bace pun yang nipis 200 page.. hahahah

cik pulau said...

geng...suka baca novel..^^,

aimie amalina said...

huuu...waa..sudah lame x marathon novel..huu

kokser kokdam said...

eh, hlovate ade nobel baru ke?

*cik cilipadi_hafizah* said...

ha, sama la..aye pun giler novel gak..especially Ramlee Awang Murshid..

tapi, sekarang, slow sikit sebb nak exam. buku belajar diutamakan..

hem,,hlovate?
suke3..
hlovate mmg byk flsafah..tp,. still cerita yg byk input. baca berkali2 pun tak bosan..
kdg tu, sbb ceritanya terkena btg idung sndiri! ;)

Sunah Sakura said...

ahahahah..ostad jiji sound!!! :p

i masih lagi takdapat nak sawan dengan novel dan tinggalkan blog..cane eks...tak habis baca lagi stanza cinta tu..hahaha

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers