CORETAN TERBARU NADH

Cinta zaman persekolahan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Cinta semusim. Haha semusim angin cinta datang. Blog bertukar rentak sentimental. Kalau tetiba angin marah datang lain rentaknya. Macam kita jugaklah kan. Kejap suka kat dia. Kejap benci kat dia.

Tapi ada orang kata jangan benci sangat-sangat nanti cinta payah pulak. Tapi best jugak cinta macam tu kan? Bila dah beranak pinak terus teringat. Boleh jadi bahan cerita badtime story kat anak cucu. Oh so sweet. Tapi kalau setakat tingkatan 3 lepas tu bercinta bagai nak rak baik tak payah. 

Buang masa. Baik adik-adik ambil buku belajar. Nak PMR kan? Kesian mak ayah tengok result. Aku pernah jadi macam tu. Malas nak kenang zaman PMR. Aku banyak main. Aip aku tak pernah bercinta masa sekolah ya. Aku baik dulu.

Sekarang je tak rupa orang=P. Rupa manusia dah. Haha bangga bila masuk sekolah lama. Orang pandang kita macam hina je dulu. Kini tak lagi. Silap-silap kata aku anak didik dia. Tu berjaya. Oh masa tak berjaya tak nak mengaku anak murid ye? Werk!

Tapi jangan asyik sangat bercinta dengan manusia. Dekatkan diri dengan Allah. Takut jugak tak sempat bercinta dengan tuhan sendiri. Siapa yang rugi? Kita jugak=)

6 comments:

KuNanGKuNanG said...

zaman sekolah xpenah bercinta..dah masuk kolej baru blaja2 bercintan cintun ni..huhu

JIJI YU said...

nak jugak cinta manusia..cari cinta manusia yang mendekat jiwa dgn maha pencipta

Sunah Sakura said...

sempat ke nak bercinta dengan Allah ni... T_T

Jer ... said...

tak kemana pun cinta zaman persekolahan kan :)

sergeant keroro said...

bercinta dengan Allah dulu, hehe XD

p/s : baik ke? :p

cik pulau said...

jangan ada benci... hehehe

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers