CORETAN TERBARU NADH

Belajar main keyboard

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku beberapa hari sibuk belajar keyboard. Kan aku belajar muzik. Masalahnya tangan keras macam batu. Nak tekan payah. Ni lagu kanak-kanak baru. Tapi kalau korang ada note a,b,c,d,e,f,g boleh aku aku mainkan. Walaupun sumbang. Tahulah main. 

Pasrah je dengar lagu. Kawan aku pilih lagu Happy Birthday. Sukar sikit. Tapi best. Bila besday boleh main. Aku ada amali. Bukan untuk suka-suka. Dapatlah merasa keyboard harga seribu+++. Siapa nak belajar memang kena spent duitlah. Mahal.

Jadinya aku nak bagi korang note untuk korang mainkan lagu Jala jala ikan. Hafal dah. Sebab kena praktis tiap hari kan. Jari pun kena lima-lima guna. Bukan satu jari je. Agak kaku lah. Tangan keras kan. Memang lembab sikit nak tangkap.

c d c d e e

g g g e d d

d e d e f f

g f e d c c

UIang 3 kali. Haha senang sangat. Note sebelah-sebelah. Bila masuk chord iaitu kena main tangan kiri terus hancus. Sebab kena koordinasi. Susah okey. Aku rasa nak berputus asa je walaupun lagu memang senang. Belum masuk muzik iringan. Tempo kena ikut lagu. Kalau main tekan memang sumbanglah weh.

4 comments:

sergeant keroro said...

hehe, bayar ke?? huhu T.T

cik pulau said...

wewiitt..
best woo maen keyboard..
dulu main masa sekolah rndah je..pastu skang tak jumpa2 dah,hahaha

Sunah Sakura said...

teringin nak belajar piano

Anonymous said...

leh x awk share chord lagu jala ikan? yg ni melodi dia kan..sy nk amali gak

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers