CORETAN TERBARU NADH

Rahsia password

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku setia orangnya. Banyak benda aku guna password sama. Yang beza ada no dengan tak ada. Saja nak bercerita pasal password. Sebab Tiqah ada komen pasal cerita Tolong, suami aku... Dia buat aku terfikir. 

Password laptop biasanya orang akan taip yang mudah ingat dan sesuatu yang penting. Aku pun. Sejak dua tahun lalu aku pakai password laptop yang sama. Ni nak beli netbook tengah fikir nak letak password apa. Sebab password lama ni dah terkubur.

Korang faham? Tak faham lantaklah=P. Disebabkan laptop aku nama Cici, passwordnya agak-agak korang? Haha mesti kata Cici ni kucing Sunah. Lama dah aku pakai nama Cici. Ada sticker huruf lagi kat laptop. Gedik!

Tapi password ni ramai yang tahu.Sebab empat huruf je. Lagipun aku tak suka kedekut. Siapa nak pinjam, pinjamlah. Tak risau pun rahsia terbongkar ke apa. Tak ada rahsia kat laptop ni. Dedulu ada. Tapi dah format hilang semua. Aku suka. Mungkin ada hikmah=)

Korang punya password apa? Korang letak nama korang ke? Nama insan terpenting ke? Nama kucing kesayanganke? Nama manja? Nama glamour? Ke letak 'password' sebagai password? Ada orang buat. Tak faham aku. Panjang. Rajin pulak menaip panjang-panjang ye tak?

6 comments:

Jiejah Gorjes said...

dulu suke letak pendek2 tp sejak kepoh pasal hackers ni terus taip panjang2 hahahaha letih dowh!!!

cik pulau said...

kat si putih ni tak guna password pun..hahaha..

kalau yg laen.. pasword.
mane leh gtau..
rahsia kerajaan pulau..hahaha

.........cP~ said...

Password yang orang tak terfikir dan kalau orang tau mesti tanya agaknya, kenapa perkataan ni jadi password? hehe

Atiqah Sa'ahiry said...

password yg kuat tambah huruf + nombor kann..hahhaa


lagipun password kita xsama untuk semua ..selamat lah sikit..

weii, kita kene hati2 dengan password ne kann..hahaah..

berhati-hati semasa di depan komputer, ahakz..

itu jerlah idea kita..

fRaMe+LenSeS said...

password? lalalalala~~

sergeant keroro said...

password : A _ _ _ N

p/s : hahaha XD

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers