CORETAN TERBARU NADH

Dari Dapur Seri Iman 36


ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Okey entry masak je hari ni. Adakah aku nak jadi pengganti PCM or dikenali sebagai Mat Gebu? Tak adalah. Kan aku dah cerita yang aku suka masak. Jangan hairan aku asyik update pasal masakan. Lagi-lagi kat rumah. Aku bukan nak share resepi. sebab aku ambil pun dari resepi PCM jugak. Dulu dah buat. Berjaya. Hari ni buat lagi. Hasil sangat mantap.

Aku buat double dari resepi asal. Sebab nak belanja kekawan makan kek. Diorang mintak. Aku tunaikanlah. Tak salahkan? Bahan dah ada. Cuma Cheese Cake je tak ada bahan. Tu kena melilau cari. Setelah kecewa dengan kek itu. Aku buatlah kek ni pulak. Ada nak marah ke asyik buat kek je? Nak rasa? Buat sendiri=P

Sudah masak. Lama jugak masak ni. Sejam setengah. Mungkin dia tebal dah mantap!
Aku nak share gambar hasilnya je. Kalau nak resepi pergi google. Type je kek coklat kukus mat gebu. Konfem keluar. Aku buat macam tulah tadi. Kredit berjuta kali kat PCM okey.
Tebal tak? Kalah Cheese Cake semalam kan?

Versi kecil punya. Sekali ngap!
Selamat cemburu melihatnya. Oh kawan-kawan mari kita makan kek lusa ye. Akanku bawa ke kelas. Santap sampai pengsan!


4 comments:

.........cP~ said...

salam.

gulp!

aliarosli said...

huwaaaaaaaa, sebelum sampai ke kelas, meh la bawa ke mitc dulu

huwaaaaaaaaa, sedap

siyes jeles, nak nak nka

zacky ~786~ said...

terliur den :D

fRaMe+LenSeS said...

sedapnya cake.. bila nak wat kat nadh ni? ehh. kira la cepat tapi tu. :P camna nak review blog ni..:P

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers