CORETAN TERBARU NADH

Jangan sebarang ngomong

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Tu kalau orang indonesia bilang. Kalau orang malaysia cakap jangan sebarang cakap. Ni aku nak share pasal lecturer aku. Dia ni agak romantik. Ayat nak berbunga. Tapi tegas dan serius. Agak sopan percakapannya. Tapi tak lah lembut. Memang pujaan Malaya kot.

Tapi dia dah kahwin. Umur 40 dah. Aku nak share pasal kisah dia. Dia ada cakap. Kawan dia selalu mengejek dia. Cakap dia lembut, sotong. Macam-macamlah kata-kata hinaan untuk menggambarkan dia pondan. Sekali tu dia yang penyabar tak tahan. Dia pun baling kerusi. Bengang kot. Siapa tak marah kan?

Yang lain terkejut. Seganas itu tindakan dia. Kawan dia kata macam ni.

"Eh sotong dah mai. Sotong dah mai," Macam tulah gayanya. Dia bengang sangat. Tu yang campak kerusi. Aku boleh consider lagi. Sebab laki kan? Korang tahu dia kata apa kat kawan dia tu?

"Kau nak tahu aku sotong ke tak. Bagi aku main dengan mak kau. Tengok dapat adik ke tak?!" Serius semuanya senyap. Kitorang pun terkejut. Adakah kata-kata itu dari lecturer kitorang yang disegani. Yang sopan. Lembut tuturnya. Bahasa terjaga. Cakap pun beralas.

Korang jangan ingat air yang tenang tak ada buaya. Jadi jangan nak hina orang tak tentu pasal. Kang tercalar maruah orang. Lelaki kan pantang dicabar. Aku serius masih terkejut dengan kata-kata lecturer aku tu. Serius tak sangka dia boleh kata begitu. Terkejut lagi ni=P

8 comments:

sergeant keroro said...

terbaik!!!

senyap member dia.

padan muka.

sabar orang pon ada batas jugak.

p/s : sumpah lecturer ni mesti sempoi giler kan? XD

JIJI YU said...

haaa...dah lame die pendam kot..

mas saari said...

pergggghhh..mmg dasatlah lecturer tu cakap! tapi orang tengah bengang kan mesti boleh cakap apa2 je..

Jer ... said...

jangan ingat diorang lembut diorang tak reti marah ... huhu , nice entry :)

ibnubaba_04 said...

eish giler ganas lecturer ko..klu marah camne pon, xyah la smpai nk men mak2 kan..hoho

sesegar said...

wahaa~
gila lah,aku pon terkejut bagi pihak kau lah!
ahuuuu

cik pulau said...

Errrrr....

Cik Aqilah Wardah said...

erk????

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers