CORETAN TERBARU NADH

Cerita ku di Bulan Ramadhan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Klik gambar
Aku nakal dulu. Selalu curik minum air masa puasa. Air bukan air yang manis tu. Air paip. Nikmat sangat air tu ketika bulan puasa. Bulan lain memang tak pandang. Haha tapi sekarang dah tak puasa macam tu dah.

Kalau pergi terawih aku paling lambat jalan. Malas nak pergi. Sekarang pun kemalasan tetap ada. Yang wajib pun lemah je nak buat. Terukkan. Tapi masa ni syaitan kena ikat. Aku selalu tertanya siapa yang suruh aku buat jahat ni?

Teruk betul. Aku kata akulah syaitan tu. Kalau balik surau mesti pergi makan dulu. Laju je lari ke meja. Teruk. Dengan telekung dah macam tudung aku pintal. Susah nak ambil air. Takut kena telekung.

Masa balik main lari-lari. Saja buat cerita hantu. Dahla pakai telekung putih semuanya. Siap ada yang marah-marah sebab tinggalkan dia kat belakang. Sekarang semua dah berlalu. Solat terawih pun pergi masa kat rumah je. Isk isk isk...


7 comments:

..cik gugu.. said...

ahaa nakal wooo..

efa nur said...

mmg nakal bet0ool..hehehee :D

Atiqah Sa'ahiry said...

kita curi minum air sekali je time puasa masa kecik3..ahaha..

pass tu , ume tanya sapa buat, xgaku pun..takutt, sangt..haahaa,,kenangan

mawar puteh said...

dOk pintal2 telekung yang tak tahan..haha

NadiRah said...

ish3..
air paip jer?? x best..
nad lagi best...huhu

http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html

Sunah Sakura said...

masa bulan puasa kita tak rasa takot main2 camtu kan... tapi cer bukan bulan pose.. kite pon seram nengok orang bertelekung sorang2 tengah jalan.. wakakka~

cik pulau said...

nakal... hahaha

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers